آشنایی با لوازم و تجهیزات دندانپزشکی

آشنایی با لوازم و تجهیزات دندانپزشکی

فرقی نمی‌کند به دنبال ساخت یک دندانپزشکی جدید از ابتدا باشید یا به دنبال تکمیل تجهیزات دندانپزشکی موجود با وسایل اضافی یا خدمات تخصصی جدید، در هر صورت برای تکمیل پروژۀ خود به چندین قطعۀ متعدد از تجهیزات دندانپزشکی نیاز خواهید داشت.

تجهیزات دندانپزشکی علاوه بر تکنولوژی‌های مورد استفاده برای درمان بیماران، شامل سیستم‌هایی کاربردی برای بهبود کار دندانپزشکی، پروتکل‌های کنترل عفونت و حتی وسایلی برای راه‌اندازی دندانپزشکی سیار است. تجهیزات دندانپزشکی انواع مختلفی دارد و شامل وسایل مورد نیاز هر دندانپزشک برای کارهای درمانی و تجهیزات دندانپزشکی لازم در ارائۀ خدمات تخصصی مانند مراحل جراحی اندودنتیک دندان یا جراحی دهان و دندان می‌شود.

تجهیزات دندانپزشکی

صرف نظر از نوع کاری که انجام می‌دهید، به احتمال زیاد به همه یا بیشتر تجهیزات دندانپزشکی زیر نیاز پیدا خواهید کرد:

• صندلی دندانپزشکی

• کابینت‌های دندانپزشکی

• سیستم‌های تحویل

• چراغ‌های دندانپزشکی مخصوص جراحی

• تجهیزات تصویربرداری اشعه ایکس

• تجهیزات ضدعفونی

• دست‌ ابزار(دستگاهی است که سر وسیله‌ای را که به وسیله ماشین می‌چرخد و در تراش دندان دخالت دارد نگهداری می‌کند)

• تجهیزات کاربردی

چند نمونه از تخصصی ترین تجهیزات دندانپزشکی

بسته به نوع کار و انواع روش‌های درمانی و خدماتی که ارائه می‌دهید، ممکن است همه یا بعضی از تجهیزات دندانپزشکی زیر را نیز انتخاب کنید: • دوربین داخل دهانی • سیستم‌های کمک کامپیوتر کنار صندلی • سیستم‌های تصویربرداری سه بعدی • میکروسکوپ‌های جراحی • لیزر دندان • تجهیزات اندودنتیک • تجهیزات پزشکی بی‌حسی دندانپزشکی سیار • و سایر موارد!

آشنایی مختصری با چند مورد از تجهیزات دندانپزشکی

 صندلی دندانپزشکی

از ضروری‌ترین وسایل در مطب دندانپزشکی به شمار می‌آید. انتخاب صندلی راحت برای بیمار و دندانپزشک بسیار اهمیت دارد.

ویژگی‌های صندلی دندانپزشکی

پشتی نازک، گردان، ارگونومیک، بالشتک نرم، پشتی دو طرفه، پشتی مغناطیسی، زیر بغل متحرک برای نشستن و بلند شدن آسان بیمار، کج شدن و به عقب رفتن پشتی صندلی، پدال یا صفحۀ لمسی. بعضی از ویژگی‌های صندلی به مراتب از سایر موارد مهم‌تر هستند، به عنوان مثال داشتن پشتی نازک به دندانپزشک اجازه می‌دهد فضای کافی برای دسترسی بهتر به حفرۀ دندان داشته باشد. ویژگی دیگری که باید مد نظر داشت، این است که آیا روکش صندلی قابل تعویض است یا خیر؛ چرا که تعویض صندلی دندانپزشکی به دلیل فرسودگی روکش‌ها مقرون به صرفه نیست. قابلیت تعویض روکش می‌تواند عمر صندلی دندانپزشکی را به طور قابل توجهی افزایش دهد. لازم است استفاده از سیستم هیدرولیک برای حرکت آسان و مداوم صندلی را نیز در نظر داشته باشید. تحقیق قبل از خرید برای انتخاب ماژول‌های سازگار با صندلی دندانپزشکی نیز می‌تواند ایدۀ خوبی باشد. مطمئن شوید که صندلی‌ای که می‌خرید گارانتی و پشتیبانی قابل اعتماد برای مشتری داشته باشد.

 کابینت‌های دندانپزشکی

طراحی دفترکار به افزایش کارایی شما کمک شایانی خواهد کرد. کابینت یکی از کلیدی‌ترین وسایل در طراحی هر نوع دندانپزشکی است، با قراردادن آن در جای مناسب هم به وسایل مورد نیازتان دسترسی خواهید داشت و هم احساس خوبی به بیمار خود می‌دهید. کابینت‌های دندانپزشکی متعددی وجود دارند که برای حفظ عملکرد خوب و بدون مشکل دندانپزشک طراحی شده‌اند. کابینت‌های مخصوص وسایل ضدعفونی، به فرآیند استریلیزه‌سازی کمک می‌کنند، کابینت‌های عقبی و جانبی ابزار و ملزومات دیگر را در خود جای می‌دهند و کابینت‌های متحرک هم مکان خوبی برای گذاشتن وسایل دم دستی است. هنگام انتخاب کابینت‌ های دندانپزشکی باید طراحی مناسب و بادوام آن‌ها را برای سازماندهی کار خود و همچنین زیبایی آن را در نظر داشته باشید و همچنین باید آن را از یک تولیدکنندۀ معتبر و با تجربه در ساخت کابینت مخصوص دندانپزشکی خریداری کنید.

 سیستم‌های تحویل

از مهم‌ترین تجهیزات لازم برای هر جراح به شمار می‌آید که برای دسترسی آسان به دست‌ابزارها، سرنگ‌های هوا/ آب، جاروبرقی و سایر موارد طراحی شده است. اولین قدم برای انتخاب سیستم‌های تحویل دندان این است که باید ببینید آیا می‌خواهید صندلی روی پایه نصب شده باشد یا قابل حمل باشد. صندلی‌های نصب‌ شده روی پایه می‌توانند در عقب، کنار، یا بالای سر بیمار قرار بگیرند.

این سیستم دارای فعال‌سازی خودکار حداقل برای سه دست‌ابزار، خطوط آبی مستقل با لوله‌های ضدعفونی و سیستم پاکسازی، کنترل جریان هوا و یک صفحه کنترل با پای مرطوب یا خشک است. بعضی از سیستم‌های تحویل ممکن است لوازم جانبی مختلفی مانند سیستم‌های فیبر نوری، دوربین‌های داخل دهانی، سیستم‌های تصویربرداری سه بعدی، صفحۀ لمسی و غیره را نیز در خود جای دهند. تنوع محصولات زیاد است؛ بنابراین از ارائۀ ضمانت‌نامۀ فروشنده، برای پاسخگویی به هر گونه سوال درحین اجرا و پشتیبانی فنی اطمینان حاصل کنید.

چراغ‌های دندانپزشکی مخصوص جراحی

باید از استاندارترین وسایل هر دندانپزشکی باشند؛ چرا که بدون این چراغ‌ ها دندانپزشکی در تاریکی خواهد بود و نمی‌توان کاری انجام داد. یک چراغ به این سادگی می‌تواند موفقیت یه عمل دندانپزشک را به همراه داشته باشد یا آن را نابود سازد. این چراغ‌ها بر روی سقف، کابینت، دیوار یا سیستم تحویل نصب می‌شوند و برای چرخیدن گزینه‌های متنوعی دارند.

این چراغ‌ها از تکنولوژی هالوژن یا ال ای دی استفاده می‌کنند و با توجه به نیاز دندانپزشک، متخصص بهداشت یا دستیار قابل تنظیم هستند. هنگام انتخاب چراغ، از سازگاری آن با سیستم تحویل و کابینت خود اطمینان حاصل کنید. دمای رنگ چراغ‌ها و شدت نور آن‌ها با یکدیگر متفاوت است؛ بنابراین مطمئن شوید که این چراغ ها با سایر چراغ‌های دستگاه شما سازگار است.

 تجهیزات ضدعفونی

مهم‌ترین نکته‌ای که هر دندانپزشکی باید در نظر داشته باشد، ضدعفونی کردن وسایل کار است. تجهیزات ضدعفونی این کار را آسان کرده و کمک زیادی به دندانپزشکان کرده‌اند. این تجهیزات دندانپزشکی، اعضای تیم، بیماران و خود شما را از آلودگی‌ها مصون نگه می‌دارند. ضدعفونی‌ کننده‌های دندانی یا اتوکلاوها، تجهیزات را در عرض چند ثانیه به طور کامل ضدعفونی کرده و در زمان نیز صرفه‌جویی می‌کنند.

ماشین‌های لباسشویی و خشک‌ کن‌های دندانپزشکی از شسته شدن کامل و خشک‌شدن ابزار اطمینان حاصل کرده و دیگر لازم نیست کسی به طور دستی این کارها را انجام دهد. لازم به ذکر است که استفاده از خشک‌کن‌ها از خوردگی وسایل جلوگیری کرده و خیلی کارآمدتر از خشک کردن با دست یا در معرض هوا است. از انواع تجهیزات ضدعفونی‌کننده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: اتوکلاو و ضدعفونی‌کنندۀ دندان، واشر ابزار دندانپزشکی، دستگاه‌های خشک‌کن ابزار دندانپزشکی و کابینت ضدعفونی.

نکات مهم در هنگام خرید تجهیزات دندانپزشکی

هنگام خرید تجهیزات دندانپزشکی جدید باید موارد زیادی را در نظر داشته باشید و اکثر این ملاحظات مرتبط با نوع تجهیزات دندانپزشکی مورد نظر شما است. با همۀ این‌ها، چندین اصل اساسی وجود دارد که باید هر زمان که به دنبال سرمایه‌گذاری روی بهبود عملکرد دندانپزشکی خود با افزودن تجهیزات دندانپزشکی جدید و به‌روز بودید، مد نظر داشته باشید. نکتۀ اول، داشتن برنامه‌ای برای نحوۀ نصب و استفاده از تجهیزات دندانپزشکی در روند کار است. نکتۀ دوم، حصول اطمینان از آموزش و پشتیبانی کافی خود و کارکنان شما برای استفادۀ حداکثری از تجهیزات دندانپزشکی است. در نهایت، داشتن برنامه‌ای برای بازاریابی سرمایه‌ گذاری‌های جدید خود به منظور آشنایی بیماران با پیشرفت‌ها و خدمات جدید می‌تواند ایدۀ خوبی باشد.

مطالب مرتبط

مراقبت از دهان در طی بارداری
بهداشت دهان و دندان در کودکان
تأثیر محصولات سفیدکننده ی دندان
زمان استفاده از نخ دندان
مواد مصرفی دندانپزشکی
انواع کامپوزیت دندان در دندانپزشکی