مراقبت از دهان در طی بارداری

مراقبت از دهان در طی بارداری

سلامت دهان و دندان ممکن است بخش مهمی از مراقبت های دوران بارداری در نظر گرفته شود، زیرا بهداشت دهان و دندان ضعیف می تواند منجر به پیامدهای نامطلوب سلامتی برای مادر و نوزاد شود.

تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است زنان را بیشتر مستعد بیماری های پریودنتال ( لثه ) و پوسیدگی های دندان کند. سلامت دهان و دندان ممکن است بخش مهمی از مراقبت های دوران بارداری در نظر گرفته شود، زیرا بهداشت دهان و دندان ضعیف می تواند منجر به پیامدهای نامطلوب سلامتی برای مادر و نوزاد شود. در نتیجه مادران با کوچکترین سهل انگاری در دوران بارداری درگیر مشکلات دهان و دندان می شوند.

در دوران بارداری با تغییر تعادل هورمونی احتمال ابتلا به بیماری های دهان و دندان از جمله پوسیدگی دندان و بیماری های لثه افزایش می یابد.فراموش نکنید که حتی با کوچکترین علامت دندان درد احتمال عفونت دندان در دوران بارداری وجود دارد بنابراین درمان عفونت دندان در دوران بارداری را به شدت پیگیر باشید. زیرا در صورت عدم درمان عفونت دندان و لثه احتمال اختلال در رشد کامل جنین وجود دارد.

پوسیدگی دندان در دوران بارداری

از هر 4 زن باردار 1 نفر دچار پوسیدگی دندان می شود. هرچه مادران دندان های ضعیف تر و آسیب دیده تری داشته باشند بیشتر از دیگران در معرض مشکلات پوسیدگی دندان در دوران بارداری می باشند. جالب است بدانید کودکانی که مادران آنها دچار پوسیدگی دندان و مشکلات دهان می باشند تا 3 برابر بیشتر از دیگر کودکان دچار مشکلات دهان و دندان می شوند. در گذشته مردم بر این باور بودند که جنین برای تامین نیاز به کلسیم خود از دندان های مادر استفاده می کند؛ این عقیده کاملاً اشتباه است. در واقع کلسیم موجود در دندان در دوران بارداری هیچ گاه کم نمی شود.

علت پوسیدگی دندان در دوران بارداری
اگر علت پوسیدگی دندان در دوران بارداری را به خوبی تشخیص بدهیم می توانیم از بروز این عارضه دندانی نیز به خوبی پیشگیری کنیم. چهار مورد از مهمترین مواردی که در بروز پوسیدگی دندان در دوران بارداری تاثیرگذار است به شرح زیر می باشد:

تهوع و استفراغ: تهوع های صبحگاهی باعث افزایش میزان اسید موجود در دهان مادر می‌شود که این اسید قادر به تجزیه کردن مینای دندان است و سبب تشدید پوسیدگی دندان می شود.
تغییرات هورمونی: با افزایش میزان ترشح هورمون‌ های پروژسترون و استروژن شرایط پوسیدگی و لق شدن دندان تشدید می شود.
میل به خوردن غذاهای شیرین و ترش: خوردن این غذاها باعث چسبیدن مواد غذایی  به دندان می شود. این وضعیت جرم دندان و پوسیدگی دندان را تشدید می‌ کند.
کاهش سطح بهداشت: برخی مادران در این دوران بی حوصله اند و به بهداشت دهان و دندان خود کمتر اهمیت می دهند.
 

مطالب مرتبط

بهداشت دهان و دندان در کودکان
تأثیر محصولات سفیدکننده ی دندان
زمان استفاده از نخ دندان
مواد مصرفی دندانپزشکی
آشنایی با لوازم و تجهیزات دندانپزشکی
انواع کامپوزیت دندان در دندانپزشکی